Jenny Colgan: Okus čokolade u Parizu

Jenny Colgan je autorica koja već godinama osvaja čitatelje svojim feel good knjigama, i napokon i mi imamo priliku pročitati i vidjeti kojim to sastojcima nas može očarati. U ovoj knjizi dva su glavna: čokolada i Pariz. Dva kojima je doista teško naći zamjerku, jer tko ne voli čokoladu i tko barem jednom ne bi volio prošetati gradom svjetlosti.

Život se ponekad zna okrutno našaliti s ljudima, a to je na svojoj koži najbolje osjetila tridesetogodišnja Ana kad je doživjela nesreću na poslu i završila u bolnici. A u bolnici u kojoj je provela dosta vremena srela je svoju nekadašnju učiteljicu francuskoga, tako da život istovremeno vraća na najneočekivanije načine. Upravo će Claire biti ta koje će Anni podići duh tako što će je otpremiti u Pariz kako bi nekadašnja nadglednica iz tvornice čokolade, radila u jednoj od najpoznatijih pariških čokolaterija.

I dok se Annin život vrtoglavo okrenuo, a ona se od djevojke koja je vegetirala kod kuće u Engleskoj pretvori u osobu koja po prvi put udiše svijet oko sebe punim plućima, istovremeno se Claire čija poglavlja pratimo u prošlosti kad je kao sedamnaestogodišnjakinja otišla u Pariz kao dadilja, polako zbog bolesti gasi.

Nakon što je Claire pomogla Anni da se pokrene, Anna će uzvratiti uslugu na poseban način.

Doista ova priča je poput čokolade. Gorka i slatka, ovisno o sastojcima, ali je priča uz koju se možete opustiti i uživati. Likovi Jenny Colgan su obični ljudi, koji poput svih nas imaju i brige i probleme, ali su spremni na promjene, spremni za nove početke. Romantična ljubav, roditeljska ljubav, novi počeci u životu, izbori koji stoje pred ljudima, kad Jenny Colgan piše o njima sve djeluje tako realno i normalno baš kao da se odvija pred vama.

Nadam se da ovo nije zadnja knjiga Jenny Colgan u kojoj ćemo moći uživati, jer potrebna nam je takva literatura na one dane kad nam je potreban cozy zagrljaj. Njezine knjige pune su života, pune su osjećaja, šarmantne i ovog puta sve je puno čokolade. A ako vam nije dosta sva silna čokolada koja se spominje, koja teče u potocima, autorica je na kraju kao dodatak podijelila s nama dvanaest savršenih, isprobanih recepata, naravno s čokoladom u glavnoj ulozi.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.