Domagoj Knežević: Ma bit će ok

Ma bit će ok zbirka je kolumni Domagoja Kneževića, autora bloga Take a break koje svake srijede možete čitati na Miss7 portalu. Povremeno i ja znam baciti oko i pročitati što je za taj tjedan pripremio Domagoj koji u svojim kolumnama piše o svemu, ali zaista o svemu. Svakodnevne situacije njegove obitelji neiscrpan su menu raznoraznih tema kojima on pristupa najčešće humorom. Vrlo vjerojatno ga je taj humor često spasio jer živjeti u ženskom kućanstvu nije lak posao.

”Klinci su ti kupili doživotnu pretplatu. I za komediju, i za dramu, i za mjuzikl. Neka ih, sve to ide u roditeljski staž. Zato ih i volimo. Tješim se kako ove vrtićke situacije mogu potrajati još samo dvije godine jer onda kreće škola i rečenica jedne tete kako je to samo faza i da će već kroz nekoliko mjeseci biti drugačije jer u toj dobi baš brzo sazriju. Gdje treba potpisat? Vikend je gotov, danas je nedjelja. Vidjet ćemo što donosi sutrašnje jutro…”

Svaka kolumna ima zanimljiv naslov, i posve mi je jasno zašto je knjiga dobila ovakav naziv. Ma bit će ok, je imam feeling, iako autora ne poznajem, njegova poštapalica, mantra, misao s kojom prolazi kroz život. A moram vam reći da mi se ta mantra sviđa. Mora biti ok, i ne treba životu prilaziti s oprezom. Hej pa živimo ga svakoga dana i ponekad je zaista sve lakše s dozom humora.

Ova zbirka nije knjiga koju ćete pročitati u jednom sjedenju i to doslovno od korica do korica, iako će vas tekstovi vući da upravo to napravite. Ne, ona je knjiga za kojom ćete posegnuti kad vam treba dnevna doza pozitive, kad vam treba topli prijateljski zagrljaj i kad vam treba netko da vam kaže: ma bit će ok! A kako nam je ova godina pokazala da nikad ne znamo što možemo očekivati i od samog prvog dana na kalendaru za 2020. nam se cinično smije, svidjeli su mi se autorovi savjeti s kraja knjige. Novogodišnje odluke donosimo svake godine ispočetka i često već sa zadnjim danima siječnja zaboravimo na njih. Prenijet ću vam ih tek toliko da malo razmislimo o svemu.

”Pokušaj biti bolja osoba u svim segmentima. Mijenjaj sebe da bi mogao mijenjati druge. Pokušaj, osjećat ćeš se bolje. Postoji na tisuće stvari koje možeš napraviti, za koje se možeš odlučiti, ali odluka je na tebi. Samo razmišljaj brzo i nemoj se dovesti u situaciju da godina prođe, a da nisi ništa napravio.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.