Sanja Srdić Jungić: Zvijezde među nama

Unatrag godinu dana pročitala sam mnogo romana prvijenaca. ”Zvijezde među nama” jedan je od njih. Naše gore list, u ovom book blogerskom svijetu jedna od knjiških vila, naša Sanja Srdić Jungić napokon je svoj san pretvorila u javu i objavila svoju prvu knjigu i to u žanru koji kod domaćih autora nije previše zastupljen, čak kao da ni ne postoji. I dok je Sanja privatno zaluđena nekim drugim žanrovima, njezina prva knjiga prava je ženska knjiga, chick lit u punom sjaju koji se čita lako i pritom se dobro zabavlja.

Nora je osoba u kojoj će mnoge djevojke prepoznati sebe. Na jednoj od prekretnica u životu, zbog nezadovoljstva daje otkaz i odlazi iz Zagreba u Dubrovnik raditi ono što voli. Statirati u filmu koji se snima prema njezinom omiljenom romanu i jednostavno napokon uživati. Imala je ona već i slomljeno srce i uvijek je svemu pristupala s oprezom, ali pred kraj dvadesetih odlučila je sve ostaviti iza sebe i napokon živjeti punim plućima, a posao statista na snimanju holivudskog filma ostvarenje joj je snova. Možda je statiranje dovede i do kakve sitne uloge i … nikad se ne zna što je sve moguće.

Njezin trud i talent na snimanju prepoznao je asistent redatelja s kojim se odmah sprijateljila i između njih je nešto sitno i zaiskrilo, ali sve je to palo u drugi plan kad je na set stigao slavni glumac, nekadašnja tinejdžerska simpatija naše Nore. Ako je između nje i Ivora i zaiskrilo, između nje i Lucasa vrtio se uragan pete kategorije iako su oboje bili profesionalni i prijateljski, osjećaje je bilo teško sakriti.

Ali ni u romanima, ni u bajkama, ni u životu, ni u chick lit romanima ništa nije jednostavno stoga nas autorica odvodi na jednu zabavnu vožnju punu zanimljivih obrata i dinamičnih dijaloga, u kojoj ćete do samog kraja navijati ne za jednu ili drugu stranu već samo za snažnu, pametnu, sposobnu mladu ženu pred kojom su izbori.

”Zvijezde među nama” je idealan roman za one koji vole zabavne i romantične knjige, kojima nije problem glasno se smijati čitajući, za one kojima ponekad treba odmor od teških tema i one kojima treba punjenje baterija uz modernu priču o modernoj ženi.

I za kraj nešto o čemu smo pričale kolegice i ja i Sanja i ja, je mojih 4* na Goodreadsu koje sam dala ovoj knjizi iako mi je bila odlična. Na Goodreadsu koji svi mi knjigoljupci volimo iz sto različitih razloga ostavljam ocjene u obliku zvjezdica zbog sebe i kako bi se kasnije u bilo koje doba mogla sjetiti kakva mi je bila knjiga. Ne znam jeste li primijetili iako sam sigurna da jeste, kad prijeđete mišom preko zvjezdice piše objašnjenje što one znače. Kraj 4* piše ”really liked it” i upravo takva je meni bila “Zvijezde među nama”. Ali stavila sam te 4* iz još jednog razloga, a taj je da vjerujem da nam Sanja ima još mnogo toga za ponuditi i da je ovo samo početak jedne predivne priče i ispunjenja snova. Sanja nemoj prestati sanjati jer ja jedva čekam da ti nakačim 5* na iduću priču.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.