Recenzije

Oleg Maštruko: Zapisi s drugog krova svijeta

”Zapisi s drugog krova svijeta” je jedna  od knjiga koju sam donijela s ovogodišnjeg Interlibera. Po ničemu se pretjerano nije izdvajala od drugih knjiga, ali me vukla da ju uzmem na listanje i čitanje. Kako muž i ja volimo putopise i razne tv programe upravo takve tematike nekako su ”Zapisi” bili predodređeni da ih što prije prolistam.

O Olegu Maštruku zasigurno ste već nešto čuli, pogotovo u računalnom svijetu. Urednik je Mreže – medija za IT profesionalce, urednik u časopisu Bug, objavio je tri knjige računalne tematike i dvije knjige fotografija. To sve radi kad ne putuje i fotografira. A kad je na putu sve dokumentira i objavljuje na internetu. Jedan od takvih internetskih putopisa upravo su ovi ”Zapisi s drugog krova svijeta”.

Na put Pamirskim traktom krenuo je s putnim partnerom 2015.godine. Pamir kako kaže na nekom tamo gerilskom jeziku znači ”krov svijeta” no nije poznat kao drugi krovovi svijeta, a većinom se nalazi u Tadžikistanu. U ukoričenoj verziji putopisa nalaze se sve činjenice koje bi vas mogle zanimati, ali zadržana je forma objavljivanja na Facebooku i osjeti se ta jedna prisnost kojom nam autor želi prikazati što je sve vidio i gdje je sve bio.

Putovanja sama po sebi su već zanimljiva, ali po ovakvim zabačenim, drugačijim zemljama su i poučna. Pa kad ti netko to servira putem društvenih mreža i sad knjige ne možeš ne biti zahvalan što ti se otvorio još jedan prozor u svijet. Osim brda podataka iz prve ruke prenesenih na jedan prijateljski način, knjiga obiluje hrpom doslovno veličanstvenih fotografija od kojih zastaje dah. Taman u pravoj mjeri da poželite biti na istom tom putovanju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.